Aktivni Odmor

Volite li duge šetnje živopisnim krajolikom otok Murter je prava destinacija za vas. S koje god točke na obali krenuli moguće je kozjim stazicama obići cijeli otok i vratiti se u isto mjesto. Ako pak volite vidikovce opet ste na pravom mjestu. Većinu brežuljaka na otoku moguće je doseći prohodnim stazama i makadamskim cestama i odande snimiti fotografije u stilu velikih profesionalaca.

Bez obzira na vaše iskustvo, Murter i Kornati su raj za kajakaše na moru. S brojnim otocima, plažama, liticama i pećinama, nikada vam neće dosaditi kajakarenje u ovom području. Dobro pozicioniran, blizu nacionalnog parka Kornati, Murter je odlično početno mjesto za vaše avanture.

Izleti

Iskoristite priliku i posjetite najpoznatiji jadranski nacionalni park Kornate. Posebno je uzbudljivo krstarenje uz južne klifove koji se uzdižu okomito iznad mora i do 90 m. Posjet čuvenom kornatskom arhipelagu koji se prostire točno ispred otoka Murtera neće vas ostaviti ravnodušnim. Brojne uvale, mala ribarska naselja i kristalno čisto more oduševit će vas na prvi pogled. Ručak i kupanje uključeni su u aranžman.

Također jedna nezaobilazna destinacija, samo 40 km udaljena od otoka Murtera, je park prirode Krka. Ukoliko još niste posjetili ovaj prekrasni nacionalni park, ne propustite ovaj put! Ovo je pravi dokaz kako čudesna može biti priroda. Uslijed škrte mediteranske vegetacije smjestila se oaza tropskog stila.

Noćni Život

Nakon što ste napunili baterije izležavajući se na jednoj od predivnih plaža otoka, doći će vrijeme da kušate neka od tradicionalnih murterskih jela pripremljenih u brojnim restoranima udaljenim samo par minuta hoda od Ville Renate. Kušajte palentu od sipe, brudet od grdobine ili salatu od hobotnice koja se ovdje još uvijek priprema na domaći način primjeren dalmatinskom podneblju.

Nakon večere preporučujemo da posjetite jedan od lokalnih kafića ili klubova. Oni vam neće pružiti disko kugle svjetskih diskoteka ali hoće nešto posebno što nema nigdje drugdje na svijetu – ležernost i atmosferu mediteranskog načina života.

Plaže

Otok Murter obiluje brojnim plažama smještenim u pitoresknim uvalama duž cijele obalne crte otoka. Slanica je glavna murterska plaža na južnoj strani otoka i jedna je od najljepših i najposjećenijih pješčanih plaža na Jadranu. Stotine metara plićaka idealni su za malu djecu kao i aquapark s brojnim sadržajem. Istovremeno, brojni kafići na plaži privlače mlade želne zabave. U večernjim satima na plaži se organiziraju koncerti, partiji i nezaobilazna noćna kupanja.

Najljepša plaža na otoku Podvrške smještena je samo 5 minuta hoda od Ville Renate. Bijeli pijesak na ovoj plaži daje azurnu boju moru kristalne bistrine. Podvrške će vam ponudit izuzetan teren za ronjenje i pecanje.